top of page

תכנון מפעלי מזון

תכנון מפעלים.png

תכנון מפעלי מזון

הנו אתגר ומשימה מורכבת ומסובכת הדורשת תכנון קפדני והשקעה מרובה, אף יותר מתכנון מפעל שאינו בתחום המזון. מפעל מזון, עם כל מורכבותו, חייב להיות נקי וסטרילי ומתאים לדרישות משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, בנוסף לדרישות הרגילות הקיימות והתייחסות לכל תהליכי הייצור השונים – משלב הייצור, האחסנה, האריזה  ועד להפצת המוצר המוגמר ליעד הסופי – והכל בסטנדרטים גבוהים ובצורה מבוקרת.

על מה שמים דגש בתכנון מפעל מזון?

תכנון נכון ומוצלח משמעו התאמה מקסימלית בין הצרכים הפונקציונאליים של המפעל למבנה/מקום המיועד, עמידה בדרישות, תקנים ונהלי בטיחות ושילוב כל המערכות השונות (כגון: מיזוג, מים, חשמל ועוד) יחדיו.
 

התכנון צריך להיות מקיף ומדויק כך שבסופו של דבר המפעל יעמוד בתנאים לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן ויפעל בתקינות וביעילות לאורך זמן. רמת האכיפה של משרד הבריאות על עסקים מתחום המזון מחמירה וצווי סגירה מוטלים על עסקים שאינם עומדים בכל הקריטריונים הנדרשים.
 

בהתחשב בעובדה כי תכנון חסר או תכנון לקוי של מפעל מזון עשויים להוביל לכישלונו ולהוריד לטמיון את ההשקעה הכספית הגדולה העומדת מאחוריו, ישנה חשיבות רבה ואף חובה במקרים מסוימים, לקבל חוות דעת מקדמית לתכנון מידי אנשי מקצוע מנוסים וגורמים רלוונטיים, טרם ההחלטה להקים מפעל או מיד עם קבלת ההחלטה ויציאה לדרך.

DSC04330.jpg

רוצים לשמוע עוד?

הידע המקצועי הרב העומד לרשותנו והניסיון המעשי שרכשנו עם השנים בתכנון מפעלי מזון בסדרי גודל שונים, מאפשרים לנו להעניק ללקוחותינו את המוצר הטוב ביותר, תוך מקסום רמת התכנון והביצוע לסטנדרטים הגבוהים ביותר שיש היום בשוק.

bottom of page